04.10.2014:
Sparkær overtog førstepladsen
Hjemmeholdet præsterede årets bedste og sendte morsingboerne fra Sydvestmors hjem med et klart 1-4 nederlag.

Og gæsterne kom i modvind lige fra starten og mødte et topmotiveret Sparkær-hold, der stort set afgjorde kampen i de første 20 min. med 3 mål.

Allerede efter 7 min. gik det galt, da Daniel Brøns fandt Oliver Andersen i højre side af feltet. Fra en spids vinkel skød O.A. på mål, og på målstregen ramte den Sydvestmorsspiller og gik i mål. 10 min. senere tog Martin Holm en flot solo tur ind i feltets venstre side og blev kanten med straffespark til følge. Topscorer Daniel Brøns var sikkerheden selv. Se her.

5 min. senere ville hjemmeholdet meget gerne have haft endnu et straffespark, da Oliver Andersen helt klart blev fældet, men dommer Finn G. Andersens fløjte var stille. Til gengæld fik Sparkær kort efter et frispark lige uden for feltet, og her fandt Daniel Brøns en helt fri Patrick Nielsen i højre side af feltet. Han skød resolut og ramte indersiden af modsatte stolpe, hvorefter bolden trillede i mål.

Patrick Nielsen (forrest) scorede et flot mål i 1. halvleg. Her er han tæt på i 2. halvleg. Bagved ses Kristian Roesgaard og Nicklas Jakobsen

3-0 efter 20 min. og kampen synes afgjort. Gæsterne gjorde da heller ikke megen væsen af sig i resten af 1. halvleg, selv om de kom lidt længere frem. Mod slutningen måtte Patrick Nielsen ud med gult, men det var ikke nok til at true hjemmeholdet.

Til gengæld kom gæsterne klart bedst ud til 2.halvleg og forsøgte at vende slaget. De fik da også et pænt overtag den første halvdel, men her viste hjemmeholdet så velkendte dyder som fight og arbejdsvilje, selv om de også smed nogle dumme bolde væk og lavede unødvendige frispark.

Sydvestmors formåede ikke at udnytte en lille down periode fra hjemmeholdet, og i stedet lukkede indskiftede Nicklas Jakobsen helt kampen med målet til 4-0 midt i halvlegen. Efter lidt koks i gæsternes forsvar var han pludselig helt fri, og han sendte køligt bolden i mål. Med lidt mere koncentration burde Sparkær have scoret flere mål på store tilbud til blandt andet. Oliver Andersen og Nicklas Jakobsen.

Nicklas Jakobsen kom på banen i pausen og lukkede helt kampen med målet til 4-0. Bagved skimtes Kristian Roesgaard og Bjarne Have, samt dommer Finn g. Andersen.

Gæsterne indkasserede 10 min. før tid et gult kort for brok - noget de brugte megen energi på hele kampen, men alligevel lykkedes det 8 min. før tid at reducere på en hurtigt kontra. I slutminuttet måtte Sparkær-anfører Daniel Brøns så ud med et gult kort for en for hård tackling, men kort efter fløjtede dommeren kampen af.

Det var en topkamp med høj intensitet. Det unge Sydvestmors-hold er uden tvivl et godt hold, der kan spille fodbold, men det fik de ikke vist i dag. Det så ud til, at de havde svært ved at tackle modgangen i starten af kampen, og i stedet for at spille bolden rundt, forfaldt de hurtigt til lange høje bolde. Det var en dårlig ide, for det var lige guf for Bjarne Have og andre hovedstødsstærke spillere i Sparkær-forsvaret.

Han havde kampen igennem godt styr på forsvaret overfor de hurtige Mors-folk, og med en stærkt spillende Christoffer Holm med kontante markeringer, kom gæsterne aldrig for alvor til fadet.

Se interview med Holm-brødrene Christoffer og Martin her.

Alle stemplede som sædvanlig ind med en helstøbt fightervilje, men i dag spillede Sparkær også godt fodbold, især i 1. halvleg, hvor bolden blev holdt i egne rækker og spillet godt rundt. Og så var Johnny Holm igen en sikker skanse i Sparkær-målet.

Højt humør i Sparkærs omklædningsrum efter kampen.

Med sejren ligger Sparkær nu lunt i svinget til en oprykning, men der er 4 kampe endnu, og opgaven er nu at holde fokus, uanset hvem modstanderen er. Næste kampe er ude mod bundholdet FLUIF på Mors.

Sparkær-træner Claus Højgaard var ovenud tilfreds med dagens kamp og spil. Hør interview med ham i morgen.