Det var mod Viborg FF, som måske er et af de hold, stoholmrne skal holde under sig, hvis det også skal hedde serie 1 efter sommerpausen.

Stoholm IF – Viborg FF 1-1 (1-0)
Målscorer for SIF:
1-0 i det 30. minut ved Jens Høy

SIF var ude i en tidlig skæbnekamp, da holdet fredag aften hjemme på Karlsen Arena i Stoholm mødte Viborg FF. Inden dysten var begge hold placeret med 4 point, og der tegner sig allerede nu et billede af, at netop disse to hold samt Nykøbing Mors og Farsø/Ullits skal kæmpe om at undgå 7. og 8. pladsen. Derfor havde ingen af holdene råd til at tabe, og så var det sådan set meget logisk, at det endte med en pointdeling.

For anden hjemmekamp i træk kunne Stoholm have vundet, men samtidig var det så tæt, at det også kunne være sluttet med en udesejr. Starten på matchen var temmelig dramatisk. SIF ramte stolpen i allerførste minut efter et hjørnespark, og kort tid efter blev Rasmus Højbjerg i målet sendt til tælling, da en VFF-spiller gik alt for hårdt til ham. Meget mærkeligt slap gæstespilleren uden kort, og det betød en længere afbrydelse.

Jens Høj bragte Stoholm foran. Arkivfoto Fjends Cup.

Efterfølgende var værterne fint med, og efter en halv times spil bragte Jens Høy SIF i front, da han flot lobbede bolden over den fremadstormende VFF-målmand. De 1-0 holdt til pausen. I 2. halvleg kom fjandboerne skidt fra start, for udeholdet fik allerede i det 51. minut udlignet. En lang bold blev pludselig farlig, da den ikke blev clearet i defensiven, og så stod det 1-1.

Resten af kampen bølgede frem og tilbage, og der var muligheder i begge ender. Stoholm havde vel nok bolden mest, men uafgjort kunne godt forsvares, selvom hjemmeholdet selvsagt gerne ville have haft alle tre point, hvilket ville have lunet gevaldigt i tabellen.

Nu venter der SIF to uhyre svære kampe ude mod Thisted og Skals – sidstnævnte tordner i øjeblikket mod Jyllandsserien. Allerede den førstkommende onsdag skal stoholmerne på langfart til Thisted, og det kan gå hen og blive en barsk oplevelse. Thyboerne vandt søndag stort i Nykøbing, og generelt virker de meget stærke – for eksempel er der kun gået to mål ind i 6 kampe. Det er heller ikke optimalt med en så lang køretur en hverdagsaften, men alternativet – altså en weekendkamp – var værre, da der her var en del afbud. Det bliver svært, og SIF er i den grad undertippet.