10.06.2014
Skals tabte topkampen mod Thisted
Gæsterne kunne returnere til Thy med en smal 1-0 sejr, men Skals har stadig afgørelsen om oprykning i egne hænder.

Små 100 tilskuere var mandag eftermiddag vidne til en fin serie 1-kamp mellem Skals FF – Thisted FC, hvor marginalerne (desværre) faldt ud til udeholdets favør. Gæsterne vandt kampen 1-0.

Første halvleg var en chancefattig affære hvor begge mandskaber skulle se hinanden an. De fysiske nærkampe fandt sted på midtbanen, hvorfor de store åbenlyse chancer aldrig blev skabt. Skals angreb kampen ved at spille med tålmodighed og en anelse primitivt med lange bolde – en opskrift der ud fra et defensivt udgangspunkt fungerede fint.

Offensivt skabte hjemmeholdet ikke de store chancer, og de få gange der var tilløb til muligheder manglede kynismen i afgørende sekvenser illustreret ved Nicklas Jacobsens dårlige aflevering til Holmgren, som ellers kom i et perfekt overlap i slutningen af første halvleg. Det var heller ikke meget gæsterne kom frem til, hvorfor begge hold virkede tilfredse med 0-0 i pausen.

Hvis første halvleg blev kategoriseret som ”jævnt kedelig”, så blev anden halvleg en anderledes underholdende affære, hvor begge mandskaber fik ”løsnet op”, og gav tilskuerne en god og seværdig fodboldkamp. Thisted var bestemt farlige på afslutninger fra distancen, men det var hjemmeholdet der skabte sig de største muligheder.

Efter en times spil burde Skals FF have bragt sig foran, men af to omgange fik gæsterne sparket bolden væk på målstregen. Værre blev det da udeholdet bragte sig foran ved det efterfølgende angreb, hvor Kasper Kurdahl (”K”) blev tørret ved baglinjen, et fladt indlæg og med et ”knastørt” spark fra Thisteds angriber stod der pludselig 1-0 til gæsterne.

Herefter føltes det som om Thisted løb tør for de fysiske og konditionelle ressourcer (måske på grund af varmen), hvorfor Skals FF satte sig på begivenhederne. Først var Steffen Jensen tæt på at udligne, men hans kølige inderside-afslutning strøg lige forbi mål. Lidt senere tabte Thisteds keeper bolden ud til Steffen Jensen, men Steffens afslutning strøg igen forbi mål. Hjemmeholdet intensiverede presset, mens gæsterne udelukkende satsede i omstillingsspillet.

Fem minutter før tid kom chancen endelig ved Magnus Andersen, som snød off side-fælden, men alene med målmanden sparkede han ved siden af. I overtiden var Holmgren tæt på at udligne, men hans hovedstød manglede både saft og kraft, og det endte med et nyt målspark, samt slutfløjt.

Dermed blev det til et ærgerligt 0-1 nederlag til Thisted FC, hvorfor der venter Skals FF en spændende kamp på lørdag hvor Aars IK kommer på besøg. Scenariet er ganske simpelth efter dagens nederlag: Skals FF er pisket til at hente fire point i de sidste to kampe – hvis det lykkedes kan spillerne fejre en historisk oprykning til Jyllandsserien.

Næste hjemmekamp spilles på lørdag kl. 16.00. (HUSK HUSK HUSK: Der er dobbeltkamp på Skals Stadion. Serie 4 spiller en ”vind-eller-forsvind-kamp” hjemme mod Viborg B67 kl 14.15). REDAKTIONEN håber at mange tilskuere vil komme på Skals Stadion for at støttte byens fodboldhold!