18.04.2014
Skals på toppen
Både spillemæssigt og tabelmæssigt kører det for de grønne nu.

Skals FF havde ikke gode erfaringer med dagens modstander, som i efteråret 2013 havde ”ydmyget” Skals FF med henholdsvis 0-4 og 2-4. Men revanche og en suveræn indstilling gjorde, at Skals FF fortjent vandt 4-1 på mål af Mikkel Hermann, Christian Holmgren og to af Kasper Berthelsen.

Allerede fra start forsøgte Skals FF at sætte sig på kampen med flere indlæg og gennembrud af blandt andet Magnus Andersen og Steffen Jensen.

Midtvejs i første halvleg bragte udeholdet sig foran på et hjørnespark. Steffen Jensen sendte den til bagerste stolpe, hvor en umarkeret Kasper Bertelsen headede bolden ind til 1-0. Lidt senere blev det til 2-0, da Steffen Jensen slog et indlæg ind til bagerste stolpe. Nicklas Jakobsen headede bolden på tværs til Mikkel Hermann, der fik ”skovlet” bolden ind til 2-0.

Hjemmeholdet var farlige i det direkte spil med lange bolde op til deres fysisk stærke angriber, hvorefter der kom flere dybdeløb fra midtbanen. Tættest var de, da Skals-forsvaret kom på afveje, og med et par hurtige kombinationer endte den til umarkeret Farsø-spiller, der dog brændte den store mulighed mod Nicklas Møller Kristensen i målet.

Fra 2.halvlegs start virkede Skals FF ikke parate og foretog en række forkerte beslutninger. Der manglede bevægelse, og markeringerne svigtede. Hjemmeholdet udnyttede det ved at reducere til 1-2 i en situation, hvor den stabile målmand Nicklas Møller Kristensen ikke så godt ud.

Skals-holdet i nye spilledragter med ryggen mod muren. Det er de langt fra i turneringen, som de nu fører med 9 point efter 3 kampe.

Efterfølgende var hjemmeholdet tæt på at udligne til 2-2, men Nicklas viste høj moral og hev en flot fodparade frem. Dette var tydeligvis et wake-up-call for Skals FF, som begyndte at investere mere i kampen.

Belønningen kom ti minutter senere, da Steffen Jensens perfekte frispark endte i panden på Holmgren. der smukt headede den ind til 3-1. Ti minutter senere lukkede Skals FF kampen med en ny scoring, og igen var Kasper Bertelsen i hovedrollen. Et nyt hjørnespark endte i noget ”klumpspil”. og lidt tilfældigt endte den hos Kasper Bertelsen, som sparkede den ind til 4-1.

Det var første gang. Kasper Bertelsen scorede to gange i en seniorkamp, hvilket efterfølgende blev belønnet af holdkammeraterne med otte stemmer og en kasse øl til næste hjemmekamp. Efter 4-1-scoringen pressede hjemmeholdet på, men Skals FF var tættere på at udbygge føringen, end hjemmeholdet var på at reducere – eksemplificeret ved Balslev, som alene med målmanden valgte at spille Skaarup i en elendig position, hvorfor chancen blev misbrugt. Marcello Cilea og Nicklas Jakobsen havde også chancer for at udbygge føringen, men heldet og kynismen var ikke med udeholdet.

En stærk holdpræstation og tre vigtige point mod et Farsø-hold, der sandsynligvis vil drille de andre hold i kredsen. Spillemæssigt var det – i store perioder – tilfredsstillende, men indstillingen var altafgørende og  stærkt medvirkende til sejren og de tre point.

Slutteligt var det glædeligt, at tre af Skals’ mål kom på standardsituationer – det er normalt ikke et område, hvor Skals-spillerne scorer mange mål.

Næste hjemmekamp er lokalopgøret mod Viborg FF. Kampen afvikles 2. påskedag kl 16.00 på Skals Stadion.