15.06.2014
Dramatisk topopgør i Skals
De grønne fra Skals FF kunne i går have sikret oprykning til JS med en sejr over konkurrenterne fra Aars, men måtte i den sidste ende stille sig tilfreds med uafgjort.

Mange tilskuere (ca. 125) var igen i lørdags mødt op på Skals Stadion for at støtte førsteholdets bestræbelser for en oprykning til Jyllandsserien. De blev vidne til en dramatisk og højspændt affære som sluttede 2-2. Målscorer for Skals FF blev Magnus Andersen og Christian Holmgren.

I første halvleg var Skals FF konstant i hælene efter udeholdet. Organisatorisk og indstillingsmæssigt var gæsterne mere forberedt end Skals FF, hvorfor Skals FF havde svært ved at skabe de store åbne chancer. Endvidere havde hjemmeholdet en stor fejlprocent i dårlige afleveringer, hvilket gæsterne udnyttede ved at skabe store muligheder.

Efter tyve minutter bragte gæsterne sig foran ved holdets farlige angriber, som let steg til vejrs og headede bolden ind til 0-1. Femten minutter senere blev det til 0-2 i en situation hvor Skals-forsvaret ikke viste kynisme og fik clearet bolden væk, hvorfor Aars’ angriber let kunne sparke den ind. Kort før pausefløjt burde hjemmeholdet være kommet på måltavlen, men Steffen Jensens fine frisparksinlæg blev ikke udnyttet af Skals’ offensive spillere.

I 2. halvleg skiftede Skals FF formation, og forsøgte at pumpe lange bolde op til angriberne. En gang var det ved at blive farligt ved Magnus Andersens forsøg som desværre udmøntede sig i et målspark, men ellers havde hjemmeholdet det rigtig svært. Tyve minutter inde i 2. halvleg faldt reduceringen ved et hjørnespark, hvor Magnus Andersen stod umarkeret og let kunne sparke bolden ind til 1-2.

Magnus Andersen (hvid) tændte håbet for skals med reducering til 1-1. Arkivfoto Fjends Cup.

Fem minutter senere indtræf kampens dramatiske hændelse. Kasper Kurdahls indlæg blev grebet af målmanden, men Holmgren formåede alligevel at prikke bolden ud af hænderne på keeperen, hvorefter bolden trillede i mål. Aars-spillerne appellerede for frispark (udefra lignede det også et frispark), men dommerens fløjte forblev tavs, hvorfor hjemmeholdet ganske overraskende havde udlignet.

Udligningen resulterede i et massivt pres fra gæsterne, og én gang var det ved at blive rigtig farligt. Baghi mistede bolden ude ved sidelinjen (han appellerede for et frispark, men det blev ikke dømt) og kort efter befandt bolden sig hos en Aars-spiller, som stod tre meter fra stregen og blot skulle sparke den ind. Til Skals’ held fik Magnus Andersen blokeret afslutningen, således at det endte ud i et hjørnespark.

I de sidste 15 minutter fik hjemmeholdet to advarsler (Holmgren for benspænd og Kappen for brok), hvilket intensiverede udeholdets pres ved at slå bolde ind til deres fysisk stærke angribere. Til Skals’ held blev det aldrig rigtig farligt, og efter 96 minutter blev kampen fløjtet af.

Weekenden blev bedre ved Thisted’s overraskende nederlag søndag til Nykøbing Mors med hele 1-4, hvorfor thyboerne nu er ude af oprykningskampen. Dermed skal Skals FF ”blot” hente et point ude mod Nykøbing Mors, og så er oprykningen en realitet !!! Følg med på hjemmesiden om hvornår kampen mod Mors bliver afviklet.