09.06.2014
Sparkær tog den nødvendige sejr
Med en 3-1 sejr over Skals sagde Sparkær mandag formiddag endegyldigt farvel til al snak om nedrykning. Dermed spillede de "sorteper" over til gæsterne, som dog selv kan afgøre det hele i de to sidste kampe mod Viborg B67 og Nørremarken.

Og bedømt på dagens kamp, så er Skals for godt et hold til at rykke ned i serie 5, og med varslet tilgang af flere spillere i efteråret, så er det vigtigt for klubben at blive serie 4 - ikke mindst i lyset af, at førsteholdet måske spiller i JS.

Christoffer Holm jagter bolden - i baggrunden lillebror Martin.

Og så blev der skrevet klubhistorie i Sparkær IF, tør vi nu godt garantere. I dagens kamp var Holm-familien med alle mand. Far Johnny som solid målmand, og de 3 brødre Anders, Christoffer og Martin var alle i kamp i dag - dog ikke på banen samtidig.

Men i dagens kamp var det værterne, der lagde bedst ud, og der var spillet under et minut, da Anders Schmidt fandt Nicklas Jakobsen godt i dybden, men hans lop over målmanden ramte stolpen.

I stedet var det gæsterne, der slog kontra efter 10. minutter. Marcello Cilea var alene med to Sparkær-forsvarer, der tøvede for længe, og så sendte han bolden udenom de to og forbi en en sagesløs Johnny Holm i målet.

Det var dog stadig Sparkær, der pressede på og efter 17. minutter kom udligningen, da Daniel Brøns satte sig igennem i feltet og udplacerede målmanden.

Sparkær skabte efterfølgende flere gode muligheder, og gæsterne måtte love for deres målmand i et par situationer midt i halvlegen. Han parerede fine forsøg fra Steen Madsen og Nicolaj Andersen, og både Nicklas Jakobsen (hovedstød) og Daniel Børns havde muligheder for et føringsmål.

Det kom ikke, men omvendt så var gæsterne slet ikke farlige, selv om de spillede bolden pænt rundt og havde en del spil midt på banen. Efter pausen fik Skals deres bedste periode og skabte et lille pres på Sparkær-forsvaret. Det sidste manglede dog, og de afsluttede for det meste udefra med ufarlige skud.

Pres på Skals-målet i 2. halvleg. Sparkær-spilleren i midten Andersen Jørgensen og i luften Nicklas Jakobsen.

Midt i halvlegen gav dommer Michael Pedersen de to hold en kort vandpause i varmen, og det så ud til at bekomme Sparkær bedst. for Skals mistede grebet, og i den anden ende manglede chancerne ikke - og især Anders Jørgensen havde et par fæle afbrændere.

Derfor skulle hjemmepublikummet vente helt hen til de sidste 5 min., før samme Jørgensen gik fra at være "skurk" til helt med de to afgørende scoringer. Først slap han fri midt på gæsternes banehalvdel, og denne gang udplacerede han målmanden. I det sidste minut serverede Daniel Børns en tværbold, som han ikke kunne undgå at skubbe over stregen.

Anders Jørgensen (th) afgjorde kampen med to mål i de sidste 5 min.

Dermed er det en kendsgerning, at der også efter sommerpausen er serie 4 bold på Sparkær Stadion, og det er træner Claus Højgaard selvsagt godt tilfreds med.

- Skals spillede som forventet. De spiller bolden godt rundt, men jeg synes ikke, de er farlige, og deres mål er jo vores egen skyld. Vi kæmper igen godt, og jeg brugte mange indskiftninger i løbet af kampen, og ikke mindst pausen til Daniel Brøns viste sig at være taktisk fin, griner Højgaard.

Skals-holdleder Kandee erkendte nederlaget, men ville gerne have snuppet det ene point med hjem:

- Ja, det var det, vi gik efter, men det glippede til allersidst. Og jeg må jo erkende, at Sparkær havde de fleste og største chancer, så bedømt på det, så er sejren i orden. Jeg synes, vil spillede godt især i den første del af 2. halvleg, men efter "vandpausen" faldt vi desværre i niveau, og målet til 2-1 knækker os, lød det fra efter kampen Kandee, der sammen med spillerne havde travlt med at returnere til Skals for at overvære førsteholdets topkamp mod Thisted.