13.09.2014:
Sparkær-sejr i underholdende lokalopgør
Det blev som forudsagt en seværdig, jævnbyrdig og spændende topkamp, da Mønsted måtte rejse hjem fra Sparkær med et 2-4 nederlag.

Det lignede ellers langt fra en hjemmesejr i kampens start, hvor gæsterne startede klart bedst og skabte 2-3 store muligheder, der ved udnyttelse kunne have skabt en anden kamp. Men dels var MIF-erne ikke skarpe nok, og dels var Frederik Hylleberg i Sparkær-målet manden, der i den perioden holdt Sparkær inde i kampen. Blandt andet have Allan Ditlevsen et hovedstød, der gik tæt forbi et tomt mål.

Mønsted-spillerne var simpelthen hurtigere på bolden, og det virkede som om, at hjemmeholdet ikke var i samme gear og havde problemer med placere sig.

Der gik en halv time, inden Sparkær fik noget, der lignede en chance, men den var til gengæld kæmpestor. Et indkast sendte Anders Schmidt helt fri i feltet, og trods god tid, fik han afsluttet svagt, så Jacob Mikkelsen kunne klare til hjørnespark.

Mønsted-anfører Jens Harrestrup har godt fat i trøjen på Oliver Andersen ved et hjørnespark. Tv. Martin Holm, forrest Nicolaj Andersen og th. Steen Madsen.

Blot et par minutter senere kom Mønsted så foran på et straffespark begået af Frederik Hylleberg mod Kristian Svendsen. Sune Langhoff scorede, og så lignede det Mønsteds kamp. De var også fortsat klart bedst spillende resten af halvlegen, men i den periode fik Sparkær dog mere styr på organisationen.

Mod slutningen begyndte hjemmeholdet at bide fra sig, og i halvlegens sidste sekund kom udligningen, da Oliver Andersen spillede Daniels Brøns helt fri i feltet, og anføreren svigtede ikke.

Mønsted kom igen bedst ud til 2. halvleg, uden dog at blive lige så pågående som i starten af kampen. Sparkær fik mere og mere tro på opgaven, og efter et kvarter bragte Oliver Andersen så Sparkær foran 2-1, da han løb fra Mønsted-forsvaret og afdriblede Jakob Mikkelsen.

Glæden for hjemmeholdet varede dog kort, for minuttet efter fik Mønsted tilkendt endnu et straffespark begået af Nicolaj Andersen mod Kristian Svendsen. Hvor der ikke var tvivl om det første, så var der mere diskussion her, men dommer Jens Lihme var ikke i tvivl. Sune Langhoff var igen skarpretter til 2-2.

Nu gik det stærkt, og få minutter senere var Sparkær igen foran. Denne gang ved Oliver Andersen, der vippede bolden over Jens Harrestrup og afsluttede med det samme langt udefra. Til de flestes overraskede nåede Jakob Mikkelsen ikke ud til det ikke voldsomt hårde skud.

To dobbelte målscorere - Oliver Andersen (tv) og Sune Langhoff. Yderst th. Allan Ditlevsen.

Herefter var det Sparkærs kamp, selv om Kristian Svendsen var meget tæt på en udligning efter hjørnespark. Ellers var det hjemmeholdet, der skabte resten af chancer, der kunne have lukket kampen, inden Daniels Brøns gjorde det i slutminutterne med sit andet mål.

Sparkær-træner Claus Højgaard var en glad mand efter kampen: -Det var fedt! Det var en rigtig god kamp af hele holdet. Vi får en skidt start og er ikke ret godt kørende de første 20 minutter, men jeg laver et par rokeringer, og derfra synes jeg, vi spiller godt. Jeg synes, som kampen udvikler sig, at vi fortjener at vinde, og jeg glæder mig over, at vi nu efter første spillerunde står med 18 point og kun har tabt en enkelt kamp. Kan vi gøre det samme i anden runde er jeg meget tilfreds.

Steen Vang fra Mønsted havde denne kommentar: - Jeg vil ikke sige, at Sparkærs sejr var ufortjent, men jeg synes, det heldigste hold vandt. Hermed mener jeg målet til 3-2, som er heldigt, og så synes jeg, at det var en god hjemmedommer, der lod tvivl komme Sparkær til gode. Jeg ville også gerne have set et rødt kort ved det første straffespark. Ellers spillede vi noget af det bedste rent taktisk i 1. halvleg, men holder så desværre ikke niveauet efter pausen, hvor vi kommer for langt frem og kommer til at spille på Sparkærs præmisser. En serie 4 kamp på et pænt højt niveau med to hold, der står godt til hinanden, men i de sidste 20 minutter er vi helt væk.