12.10.2014:
Sparkær holder kursen mod serie 3
I en kamp, der til tider kunne minde om vandpolo, vandt topholdet lørdag med 7-1 på Mors over FLUIF.

Det var fredeligt og fint vejr lørdag i Sparkær, men da spillerne nåede Mors lørdag eftermiddag, havde der været lukket godt op for sluserne ovenfra. Den ene side af banen stod nærmest under vand, og det var i den grad med til at præge kampen.

- Ja, det blev langt fra vores bedste kamp, og i de første 20 minutter var vi spillemæssigt totalt væk, da vi slet ikke kunne få gang i vores spil på den vanskelige bane. Alligevel var vi næsten 100 pct. effektive og afgjorde reelt kampen med 3 mål i den periode, fortæller træner Claus Højgaard dagen derpå.

Oliver Andersen - dagens "oplægger" med 5 assists. Arkivfoto Fjends Cup

Hvis der gives point for assists, ville Oliver Andersen være dagens topscorer, for han var manden bag Sparkærs første 5 mål. Første gang til Anders Jørgensen efter 8 minutter. Dernæst til topscorer Daniel Brøns efter et kvarter, og efter 20 min. blev der begået straffespark mod ham, som Brøns scorede på.

Det var så pausestillingen, men inden da havde Sparkær nået at få hele 3 gule kort, hvoraf de to i hvert fald kan tilskrives baneforholdene. Efter 30 min. røg Nicklas Jakobsen ud, og i det 40. og 44. minut var det så Anders Jørgensen og Christoffer Holm. Det betød så 9 mod 11 i en periode, uden at det betød synderligt meget. Hjemmeholdet nåede også at indkassere 2 gule kort - det første til målmanden ved straffesparket og det andet efter 70. minutter.

Efter pausen kom faldt målene således:

55. min.: 0-4 ved Martin Holm

70. min.: 0-5 ved Nicklas Jakobsen

80. min.: 0-6 ved Nicklas Jakobsen

82. min.: 1-6

88. min.: 1-7 ved Oliver Andersen på straffe begået mod Anders Jørgensen

Dagens dobbelte målscorere Daniel Brøns (t.v.) og Nicklas Jakobsen.

- Selv om meget foregik på FLUIF's præmisser med tilfældigheder, så viste vi stor skarphed ved målene, hvor vi satte turbo på og let kunne brodere os igennem deres forsvar. Så på sådan en dag er jeg stolt over vores skarphed, og at vi vinder så sikker en sejr, fortæller Højgaard.

Han så en solid præstation af dagens spiller Johnny Holm, der tog de få skud og indlæg, der kom. Efter den sikre 3-0 føring blev der plads til flere rokeringer og pauser til både Kristian Roesgaard, der skal passe på ryggen og Daniel Brøns, der døjer lidt med en øm fod. Tilmed måtte Bjarne Have ud med et trælår.

Næste kampe er på lørdag ude mod Vridsted, og det kan - selv om afstanden i tabellen er stor - vise sig at blive en vanskelig kamp. Vestfjandboerne er ved at kæmpe sig fri af nedrykningen og skal på ingen måde undervurderes.