10.05.2014
Så kom den første Sparkær-sejr
Og den blev både sikker og velfortjent over Viborg B67, der blev slået med 5-2. En sejr, der reelt aldrig var i fare, selv om pausestillingen kun var 2-1 til hjemmeholdet.

Sparkær lagde stærkt ud. Nicklas Jakobsen scorede allerede i de første minutter til 1-0, og Oliver Andersen øgede til 2-0 efter et kvarter. Både før og efter 2-0 målet havde Sparkær chancer til at lukke kampen, men i stedet bød de B67 ind i kampen midt i 1. halvleg ved at forære dem en mulighed i venstre side, som blev udnyttet. Vel deres eneste skud på mål i 1. halvleg.

Kristian Roesgaard var dog manden, der i 2. halvlegs første minut igen gav ro på, da han headede Nicklas Jakobsens fine hjørnespark i mål til 3-1. Men B67 var dog på ingen måde spillet ud, og de havde faktisk bolden meget uden at true Sparkær-forsvaret alvorligt.

Kristian Roesgaard (i midten) pander bolden i mål til 3-1. T.v. Steen Madsen, og med ryggen til Daniel Brøns.

Hjemmeholdet levede mere på kontrastød, og dem kom der mange af i den sidste halve time, men kun med to scoringer. Alt for lidt i forhold til de muligheder, der blev skabt. Det skyldtes, at flere af spillerne i de afgørende situationer lige manglede den nødvendige ro og det nødvendige overblik.

Overblik viste Oliver Andersen et kvarter før tid, da han alene med målmanden spillede på tværs til Daniel Brøns, som scorede. Det skulle unge Andersen havde gjort i en lignende situation til Anders Schmidt, men da gik der for meget "Ronaldo" i ham, og han skød selv på målmanden.

Det tog Anders Schmidt sig nu ikke så nær, for få minutter senere var han i den nøjagtig samme situation og kunne have afsluttet, men meget uselvisk serverede han bolden for Oliver Andersen, der kunne score i et tomt mål!

Det motiverede sikkert Andersen, for kort efter serverede han en lignende til Steen Madsen, men helt uforståeligt sendte han bolden over et tomt mål. Nå, kampen var afgjort, og B67's reducering 5 min. før tid var ren kosmetisk. De var aldrig i nærheden af point.

Oliver Andersen, dobbelt målscorer runder her en B67-spiller i 1. halvleg.

Der var meget godt Sparkær-spil undervejs, men der var også meget rod. Indsatsen og vilje kan der ikke klages over, men lidt mere ro og struktur på spillet ønskes, hvis det skal blive rigtig godt.

Nicklas Jakobsen er manden, der kan holde på bolden og skabe lidt ro i opspillet. Det burde inspirere flere af holdkammeraterne, der ofte spiller hurtigere, end de lige magter. Men tak for årets første sejr, vi ser frem til flere!

Træner Højgaard var tilfreds med at få årets første sejr, som han har ventet længe på.

- Jeg er meget tilfreds med indsatsen og dejligt med en sejr, men jeg ville gerne have haft flere mål og mere effektivitet, Sagde Højgaard efter kampen.

Kampens udmærkede dommer, Rene Møller - 22 år og debutant i serie 4 her i foråret styrede en fair spillet kamp til UG. Han gav et enkelt gult kort til en B67-spiller i 2. halvleg for vedvarende brok.

Næste kampe er på torsdag, igen i Sparkær kl. 18.30 mod Nørremarken.