16.08.2014:
Mønsted vinder igen
Denne gang med beskedne 1-0 over Team Spøttrup i en kamp, som MIF-erne dog burde have lukket med flere mål.

Mønsted IF – Team Spøttrup 1-0 (0-0)

Målscorer for MIF:

75. minut 1-0 Allan Ditlevsen

Efter en resultatmæssig fornem premierekamp med en 9-1 sejr over Vridsted, var det fredag aften tid til en reel styrkeprøve, mod et af de hold, der formodes at spille med om oprykningspladserne.

Hele første halvleg var en spillemæssig lige affære, dog med klar overvægt i chancer til Mønsted. Det første kvarter var der små chancer til Kristian Svendsen og Klaus Østergaard, men som i resten af kampen manglede det sidste held og dygtighed i nærheden af modstanderens mål. Efter et kvarter kom dommer Jan Dahl i fokus, da han, set fra sidelinjen, undlod at dømme et klokkeklart straffespark til Team Spøttrup.

Omkring den halve time kom hjemmeholdets to største chancer i 1. halvleg. Først en regulær friløber til Mads Langhoff, dernæst en stor mulighed til Kristian Svendsen midt for mål på Klaus Østergaards fine forarbejde. Få minutter senere have Svendsen igen muligheden, men afslutningen udeblev og det hele løb ud i sandet.

I sidste minut inden pausen kom kampens dramatiske højdepunkt. Desværre et grimt et af slagsen, da Klaus Østergaard efter et sammenstød med en Team Spøttrup spiller faldt til jorden med store smerter. En ambulance + lægebil blev tilkaldt, og i skrivende stund lyder meldingerne på en kæbe der var gået af led samt en slem hjernerystelse.

Claus Østergaard (th) kom slemt til skade i aftenens kamp. Arkivfoto Fjends Cup

2. halvleg fortsatte som de første 45 minutter, en spillemæssig lige affære, men chancerne tilfaldt hjemmeholdet, og allerede 5 minutter efter pausen var det Nicolai Jensen der havde en stor én af slagsen midt for mål efter hjørnespark. Men ind ville bolden ikke, og som minutterne gik begyndte man så småt at indstille sig på en nulløsning. Men med et kvarter igen ville unge Allan Ditlevsen det anderledes. Efter en god tur på højrekanten bankede han fra kanten af feltet bolden ind bag en chanceløs Spøttrup-keeper.

Paradoksalt nok var perioden efter scoringen Mønsteds dårligste, og Spøttrup formåede de sidste 10 minutter at skabe noget der lignede et pres på MIF, godt hjulpet på vej af to gule kort til henholdsvis Niels Christiansen og Kristian Svendsen. Så Mønsted sluttede 9 mod 11, men fik reddet alle 3 point i hus, og kunne efterfølgende fejre sejren i teltet til Kalkbrænderfesten.

En utrolig vigtig og fuldt fortjent sejr, i hvert fald bedømt efter antallet af chancer. Bedømt ud fra denne kamp vil disse to hold være med til at præge toppen af denne serie 4 kreds.

Spillemæssigt blev det aldrig den store oplevelse men Mønsted skal have ros for en helstøbt holdpræstation, hvor der defensivt blev lukket rigtig fornuftig af samt kæmpet godt for sagen på hele banen og i samtlige 90 minutter. På den negative side bør nævnes manglede skarphed i modstanderens felt. Med den rette kynisme havde man uden problemer lukket kampen i de første 45 minutter.  Flest plusser i undertegnedes bog var der til Sune Langhoff, der på dagen vikarierede som anfører.

Holdets næste kamp er onsdag d. 20/8 kl. 19.00, hvor man på Lødderup Stadion møder FLUIF.

-kfd

Vi har også fået denne kommentar fra træner Steen Vang:

- Jeg synes, vi burde have vundet mere sikkert. Vi sidder spillemæssigt på kampen fra start til slut, men Spøttrup kæmper godt hele vejen. De skaber dog stort set ingenting, hvorimod vi har flere chancer, der burde have været omsat i mål.

Jeg er ked at Claus Østergaard slemme uheld - først og fremmest på hans vegne, men også for holdet, for han er en vigtig brik i det, vi er ved at bygge op, lød det fra træneren, der næste uge snupper en ferie på Cypern og således ikke er med, når Mønsted onsdag tager til Mors og møder FLUIF. I øvrigt samme aften som Sparkær også skal en tur til øen og møde Sydvestmors.