12.09.2010:
Helt unødvendigt pointtab til Sparkær
Efter fire sejre i rap blev det søndag eftermiddag "kun" til 2-2, da oldboysholdet fra Højslev Kirkeby gæstede Sparkær Stadion. Og 2-2 mod et hold, der kun talte to spillere under 30 år, var ikke godkendt.  Kampen startede da også i et meget moderat tempo, som passede gæsterne fint, så de fik tid til at spille bolden rundt, uden at blive presset synderligt.

Og midt i halvlegen slog "de gamle" så til. Claus Grud kiksede en fremlægning, og så var altid farlige Per Sørensen helt fri sammen med Jeppe Damgaard, som han spillede fri foran et tomt mål. 0-1, men det satte i det mindste lidt gang i Sparkær-spillerne. Og allerede 5 min. senere blev udligningen serveret på et fad, da Bjarne Have blev trykket ned i feltet, og dommeren pegede på straffesparkspletten. Sædvanligvis sikre Christoffer Sørensen skød på stolpen, og det var måske et varsel om, at det her kunne blive svært for hjemmeholdet.

Kort efter rammer Christoffer Sørensen stolpen

Kort efter ville Sparkær-spillerne godt have haft et nyt tilbud fra pletten, men dommer Kandee's fløjte var tavs, da Daniels Brøns helt tydeligt blev hægtet i feltet. Sparkær fik mere og mere af spillet, men spillede skidt før pausen, og det var gæsterne, der var farligere et par gange - igen med Per Sørensen som ophavsmand.

Men efter pausen stod der Sparkær på det hele, og inden for de første 5-6 minutter var stillingen vendt til 2-1. Først fulgte Christoffer Sørensen op på et skud fra Daniels Brøns, som Lars Baagø ikke kunne holde, og kort efter scorede Claus Bøge med et flot skud fra distancen helt ude ved den ene stolpe. Men bedst som det lignede et sammenbrud for Kirkebyen, slog de kontra - den eneste alvorlige chance i 2. halvleg. Knud Mogensen snød off-side fælden, fik en friløber og kunne sikkert udligne til 2-2 efter ca. et kvarter.

Resten af kampen var spil til eet må - gæsternes. Det ene angreb efter det andet rullede frem, og Sparkær spillede virkelig godt i den periode. Men ind ville bolden ikke - tættest på var unge Anders Schmidt 8. min. før tid, da han sendte et flot venstrebensskud på underkanten af overliggeren. Bolden slog ned, men var ikke inde. Der var nok andre tilbud i det pres, som Sparkær fik lagt, men et godt og klogt kæmpende Kirkeby-hold + målmand Lars Baagø red stormen af. Et enkelt gult kort til gæsternes Johan Laigaard var, hvad Kandee havde brug for, for at styre kampen.

Højslev Kirkebys mål var under belejring det meste af 2. halvleg

De ret så mange tilskuere havde sat næsen op efter alle 3 point, men det gik ikke Sparkærs vej denne søndag. Det har det så til gengæld gjort i nogle af sæsonens tidligere kampe. Holdet skal have ros for at forsøge afgørelsen til det sidste, men skarpheden manglede på en dag, hvor man udefra godt kunne frygte endnu et kontrastød fra de to aldrende men absolut farlige gule angribere, Per Sørensen (herunder) og Knud Mogensen. Det udeblev heldigvis, og det ville også have været tyveri ved højlys dag.

Per Sørensen

Der var ingen svage punkter på Sparkær-holdet, bortset fra Johnny Pedersen, der allerede efter 5 min. måtte udgå med en skade. Martin Bøge var igen stærkt spillede med gode indgreb. På midtbanen arbejdede Daniels Brøns igen godt kampen igennem, og det var faktisk en fornøjelse at se den unge Anders Schmidt på midtbanen spille bolden rundt i gode kombinationer. Christoffer Sørensen var også stærkt arbejdende og en evig uro for Kirkeby-forsvaret, og han blev rent faktisk snydt for et straffespark med små 10 min. igen. Så alt i alt en godkendt og god 2. halvleg, der lover godt for de næste kampe. Der er i hvert fald mere fremtid i Sparkær-holdet end i Kirkeby-holdet.

- Spillerne hænger lidt nu efter kampen, men jeg synes egentlig det var godt nok. 2. halvleg er noget af det bedste, vi rent spillemæssigt har lavet, og det er jo ren utur, at vi ikke får scoret. Men også respekt for et godt kæmpende Kirkeby-hold, der stod kompakt langt tilbage, lød det fra Sparkær-træner Poul Vistisen efter kampen.

Han kan nu se frem til et ægte topbrag næste lørdag kl. 13.30, når Vridsted besøger Sparkær Stadion og tørster efter revanche for det indledende 3-6 nederlag. Se stillingen her.