08.08.2010:
Finaledag med det hele
Lørdagen levede til fulde op til de store forventninger, der var stillet. Sol, sommer, masser af mennesker på Sparkær Stadion og en finale, der blev en af de bedre. Med 288 betalende tilskuere blev der endnu engang sat rekord - både for en enkelt dag, men også for hele turneringen, der nåede op på i alt 1167 betalende. Det giver et gennemsnit på næsten 200 på de seks spilledage.

Stoholm-siden var mødt talstærkt frem med skilte klubtrøjer og blå maling i håret.

Der var virkelig lagt op til en festlig finale af de to holds supportere, der var mødt talstærkt og synlige frem. Men allerede inden kampen blev der varmet op. Stoholm-folkene blev på deres vej til Sparkær mødt af byskilte, der var påsat skilte med "Mønsted IF", og på Sparkær Stadion var der i nattens løb opsat et kæmpe banner med Mønsteds logo - det fik dog ikke lov at overleve, da lokale ikke Mønsted-tilhængere havde hevet det ned inden kampen.

Mønsted-supporterne forsøgte under kampen at få banneret op igen bag det andet mål
ved hjælp af bevoksningen. Men billedligt talt kan man sige at banneret faldt sammen med holdet.

Men til spillet på banen. Det var tydeligt, at begge hold gik efter sejren fra start - der blev ikke "fedtspillet", og de første 25 min. var aldeles glimrende med afvekslende spil, chancer og mål. Og da Jacob Toft efter et kvarter sendte Mønsted foran 1-0 vejrede de røde morgenluft. Allerede nogle minutter før havde samme Toft et glimrende frispark, som Rasmus Højbjerg hentede helt oppe i målhjørnet, og umiddelbart efter Mønsteds scoring burde det være blev 2-0. Kristian Svendsen blev spillet helt fri i højre side, og valgte selv at afslutte, men her redede Højbjerg Stoholm. Set udefra burde Svendsen have spillet på tværs til en helt fri Flemming Bennedsgaard.

Stoholms Peter Hansen fyrer kanonen af i 1. halvleg. Bjørn Jensen og
Thomas Fjeldsted når ikke at komme imellem.

Og så pludselig punkterede Stoholm Mønsted-drømmene med to mål inden for 3 minutter (18. og 21.). Først udlignede Rasmus Børsting og kort efter var Peter Hansen på pletten med et energimål til 2-1. Kampen levede dog endnu, men i halvlegens allersidste minut blev det så 3-1 ved topscorer Patrick Lykke i en situation, hvor Mønsteds målmand Jens Peder Lausen ikke så for godt ud.

Dermed mistede kampen lidt af spændingen, og da Rasmus Børsting med sit andet mål bragte Stoholm på 4-1 et kvarter efter pausen, lignede det en afgørelse. Mønsted gav dog ikke op, og Flemming Bennedsgaard reducerede midt i halvlegen. Og havde Sune Langhoff lidt efter udnyttet en helt åben chance, kunne det være blevet spændende til slut. Det blev det ikke, og Stoholm kunne fortjent trække sig tilbage som vindere af Fjends Cup 2010.

Stoholms vinderhold 2010 efter præmieoverrækkelsen.