23.07.2014
Hvad nu hvis uvejret bryder løs?
Det bliver varmt i morgen - meget varmt, og det fortsætter fredag og lørdag, dog med varslede regn- og tordenbyger lørdag. I forhold til afvikling af kampene er reglerne klare.

Lidt regnvejr kan vi godt tåle, men vi håber ikke, at tordenvejr bryder løs under kampene. Skulle det ske er reglerne helt klare. Det blev skrevet ind i turneringsreglerne i 2010 og lyder således:

Supplerende regler ved afbrydelse af kampe - eksempelvis ved tordenvejr:

Indledende puljekampe

Semifinaler og placeringskampe

Hvem afgør?

Bemærk, at det alene er dommerens afgørelse, og spillere og trænere bør respektere afgørelsen, uanset hvordan man selv vurderer situationen.

Tordenvejr har ikke skabt de helt store problemer gennem de mere end 30 år med Fjends Cup. Værst var det med den afbrudte finale i 2009 mellem Stoholm og Vridsted, som ikke blev færdigspillet. Her blev Stoholm erklæret vinder med 1-0 på det mål, Christoffer Sørensen scorede i 1. halvleg. 2.48 min. ind i 2. halvleg brød uvejret løs, og dommer Karsten Toft sendte spillerne i omklædningsrummene. Man ventede 35 min., inden der blev enighed om ikke at genoptage kampen.

Så sent som i finalen i 2012 mellem Løgstrup og Ravnsbjerg måtte dommer Jens Ørum to gange i 2. halvleg stoppe kampen, som dog blev gennemført.